Založ si blog

Tip na výsledok volieb

Blíži sa obdobie kedy bude pre našich arogantov opäť najdôležitejší občan, bez ohľadu na jeho spoločenské postavenie, majetok a vzdelanostnú úroveň. Budeme opäť presvedčovaní, že už 10-20 rokov nespia, nakoľko pracujú denne 26 hodín a snažia sa zabezpečiť naše blaho. Zabudnúc na slova Nory, že sloboda slova pre občana končí  získaním zamestnania a obnovuje sa v rade čakateľov na úrade práce a slová poslanca Galbavého „politici museli ohýbať slová a vety do politicky korektného tvaru „ si dovolím zatipovať výsledok  na deň „D-2012“.

 

Smer – 25-30%

SDKU – 7 – 12%

KDH – 4-8%

Most – 10-15%

SaS – 2-5%

SNS – 3-5%

Matovič – 1-4%

Nora – 5-15%

Hudba – 3-6%

99% – 1-3%

 

SMER – aj napriek zhoršenej sociálnej situácii obyvateľstva sa to neprejaví v plnej miere v náraste hlasov. Prídu o hlasy sympatizantov, ktorí po strate koaličného potenciálu zo zištných dôvodov prešli so svojimi sympatiami k modrým, čo by im pri návrate Smeru k moci mohlo uškodiť v kariére. Zároveň ich o hlasy oberú aj výťahové strany na 1 použitie. Kritika koalície prešla do úrovne, ktorú pochopí len vzdelanejší volič s prehľadom a jednoduchšieho voliča už toľko neoslovuje, nakoľko nechápe podstatu kritiky. Svojou činnosťou si udrží hlasy svojich členov, a získa hlasy voličov ktorým súčasná koalícia v snahe zabezpečiť svojich nominantov, ublížila v akejkoľvek forme.

 

SDKU – ide do volieb so starými tvárami, ktoré v rokoch 2002-2006 a od roku 2010 ukázali, že svoju politickú moc a prácu v prospech občana dokážu využívať len reštktrívne pre trvale znižovanie životnej prevažnej časti obyvateľstva a s aroganciu ktorá ich neopustila ani v roku 2010 pri zvyšovaní životnej úrovne úzkej skupiny vyvolených (daňový úrad, sitká a iné). Pri odstrelení Radičovej nás opäť budú staré tváre vznešenými tézami o poslednej potrebe uťahovania opaskov v dôsledku krízy a následného rozvoja SR, čo osloví len úzku skupinu intelektuálov a kvázi podnikateľov. Predpoklad získania hlasov je od členskej základne a politických nominantov ktorí pri zmene pomerov môžu prísť o lukratívne politické funkcie.  

 

KDH – so svojím nemenným a zásadovým postojom k otázkam amnestie, cirkevných otázok a iných zásadných otázok morálky ktoré nemajú vplyv na zlepšenie životnej úrovne a neriešenie súčasných problémov spoločnosti si udržiava stálu úroveň svojich voličov, ktorých počet sa pomaly zmenšuje. Svojou nevýraznou politikou neoslovuje vo zvýšenej miere nových voličov.

 

MOST – udržiava si stálu podporu u občanov Maďarskej národnosti a získava hlasy sympatizantov SMK, ktorí v záujme kariérneho rastu na komunálnej úrovni sa postupne hlásia k myšlienkam MOSTU. Otvorením strany aj pre Slovákov si zabezpečujú postupný nárast podpory, ktorú už v politickom priestore proti SMK nemôžu získať. Bugár svojim kultivovaným vystupovaním na verejnosti a získavaním regionálnych osobnosti Slovenskej národnosti má predpoklad získať pre svoje skryté ciele aj podporu Slovenského voliča zo strednej vrstvy v netypických regiónoch pre Most.

SaS – typická výťahová strana na 1 použitie, ktorá vyčerpala svoj koaličný potenciál. Svojimi reálnymi krokmi v politike, odpočúvanie, super hrubá mzda, sociálna politika a inými politicko-ekonomickými experimentmi pravdepodobne stratila podporu časti vzdelanejších voličov. Jedinou proti európskou témou s nevýraznou prezentáciou od Sulíka prichádza o hlasy pre stranu, čo v spojení so stratou hlasov Matoviča  môže zapríčiniť až odchod na politický dôchodok.

 

SNS – strana žijúca so svojej história a kvázi obhajovaním Slovenskej a národnej hrdosti. Slota upozorňovaním na národnostne cítenie, v čase zhoršujúcej sa ekonomickej situácie, z pozície opozičného politika má obmedzené možnosti získavania podpory. Zároveň nad jeho stranou visí mrak podozrenia z korupčného správania, čo nezvyšuje sympatie k jeho strane. Svoju podporu má stabilnú u svojich členov a sympatizantov, ktorá po rozkole s Belousovou, sa priamoúmerne znížila 

 

MATOVIČ – záujem o jeho stranu vzbudil svojim neštandardným správaním pre vrcholového politika. Počiatočné sympatie verejnosti upadali priamoúmerne množstvom Matovičových nápadov a nedotiahnutím týchto nápadov do života. Pre určitú skupinu voličov bol skrytou šťukou a podporovali myšlienku nezávislých poslancov v parlamente. Nomináciou politikov na dôchodku ako Palko, Mikloško a iných, prišiel o časť sympatizantov a dostal sa do úlohy Trójskeho koňa k odčerpaniu hlasov iným stranám.   

 

MOJSEOVÁ – bude skokanom volieb a neriadenou strelou v politickom boji. Svojim neštandardným vystupovaním zaujme pomerne veľkú časť jednoduchších voličov a recesistov. Odčerpá pomerne veľkú časť voličov Smeru a SaS.

 

Hudobná strana pre každého – strana na získanie hlasov prvovoličov a mládeže naprieč celým politickým spektrom. V podstate Trójsky kôň proti Smeru a výsledok neni dôležitý. 

 

99% – jednoznačný Trójsky kôň proti Smeru, prezentovaná úzkou skupinou kúpených osobnosti a financovaná neznámou skupinou. Jediný cieľ odčerpanie hlasov.

 

Voľby už nebudú vedené extrémnym konfrontačným spôsobom, nakoľko v čase krízy a stavu republiky si silné strany uvedomujú potrebu koaličného potenciálu a túžba po reálnej moci je silnejšia ako presvedčenie. Typické pravé alebo ľavé strany nebudú mať dostatok hlasov na zloženie čistej ideologickej koalície.

 

Aký je Váš tip.

Je COVID a čo má robiť občan?

14.11.2021

Možno mi niekto dokáže rozumne vysvetliť, ako dokáže obyčajný dôchodca riešiť bežný problém pre nezainteresovaného, no pre rodiča malá tragédia. Každý človek občas musí využiť služby zdravotníckych zariadení bez ohľadu či je COVID , alebo nie je. To sa stalo aj môjmu dieťaťu, ktoré dostalo obličkovú koliku a ako rodič som sa nechápavo díval, ako môže [...]

Láskavosť a pozornosť dorazila na Slovensko

24.10.2013

Teplá jeseň priniesla na do našej spoločnosti úsmev na tváre občanov, láskavosť a pozornosť do vzťahu občanov. Aj keď som sa ja nezmenil, zrazu ma zdravia pre mňa neznáme osoby, rozdávajú úsmevy a žoviálne sa informujú o mojich problémoch. Rôzny funkcionári, ktorí moju osobu nepustili ani za prah svojej kancelárie, mi zrazu podávajú ruku a vyzývajú ma, aby [...]

Potenciálni zločinci

26.04.2013

Novelizáciou zákona o emisných a technických prehliadkach štát zaviedol systém potenciálnych zločincov a skupinu pre napĺňanie štátnej kasy pokutami a materiálu pre exekútorov. Prečo? V dnešnej dobe množstvo našich občanov dlhodobo pracuje v zahraničí a pre udržanie svojho komfortu si so sebou vzali aj svoje motorové vozidlá. A tu nastáva problém, [...]

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 22100x
Priemerná čítanosť článkov: 2009x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy