Založ si blog

Láskavosť a pozornosť dorazila na Slovensko

Teplá jeseň priniesla na do našej spoločnosti úsmev na tváre občanov, láskavosť a pozornosť do vzťahu občanov.

Aj keď som sa ja nezmenil, zrazu ma zdravia pre mňa  neznáme osoby, rozdávajú úsmevy a žoviálne sa informujú o mojich problémoch. Rôzny funkcionári, ktorí  moju osobu nepustili ani za prah svojej kancelárie,  mi zrazu podávajú ruku a vyzývajú ma, aby som sa zastavil, nakoľko sú stále  otvorení problémom občanov a pre žijú len pre blaho občanov.

Jediná vec ktorá mi bráni otvoriť sa tomuto ľudskému prístupu je záverečná veta, ktorú používajú na záver priateľských stretnutí, a to „aby som nezabudol na ich otvorenosť a ľudský prístup k riešeniu problémom občanov a  ochotu obetovať, keď si budem plniť občiansku povinnosť“.

Stále rozmýšľam, čo tým chceli povedať a dokedy vydrží  tá pozornosť vo vzťahov? Je to teplou jeseňou alebo občianskou povinnosťou? Aká bude zima po teplej jeseni?

Je COVID a čo má robiť občan?

14.11.2021

Možno mi niekto dokáže rozumne vysvetliť, ako dokáže obyčajný dôchodca riešiť bežný problém pre nezainteresovaného, no pre rodiča malá tragédia. Každý človek občas musí využiť služby zdravotníckych zariadení bez ohľadu či je COVID , alebo nie je. To sa stalo aj môjmu dieťaťu, ktoré dostalo obličkovú koliku a ako rodič som sa nechápavo díval, ako môže [...]

Potenciálni zločinci

26.04.2013

Novelizáciou zákona o emisných a technických prehliadkach štát zaviedol systém potenciálnych zločincov a skupinu pre napĺňanie štátnej kasy pokutami a materiálu pre exekútorov. Prečo? V dnešnej dobe množstvo našich občanov dlhodobo pracuje v zahraničí a pre udržanie svojho komfortu si so sebou vzali aj svoje motorové vozidlá. A tu nastáva problém, [...]

Existuje odpoveď?

22.10.2012

Pri sledovaní politických relácií som dostal záľudnú otázku. „Veria osobne politici tomu čo rozprávajú?“ Toľko demagógie, osobnej prezentácie neomylnosti a jedinej pravdy ma prinútilo priznať si, že Ja na takúto otázku neviem odpovedať. Ako ste na tom Vy?

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 22117x
Priemerná čítanosť článkov: 2011x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy