Založ si blog

Banková daň a ďalšia „ISTOTA“ pre plebs

Neviditeľná ruka trhu okamžite reaguje na vyhlásenia politikov a v predstihu si vytvára predpoklady na udržanie zisku. To, že po vyhlásení predstaviteľov štátu o istotách, nemenovaný bankový dom v predstihu upravil úrokové sadzby so zreteľom na blaho občanov a to v pomere „úroky z vkladu na sporožíre – 0,01%, debetný úrok z prečerpania – 18,9%“ je v podmienkach Slovenská bežná vec, lebo modla zisku a starostlivosť o blaho stáda je prvoradá už 22 rokov. O úprave poplatkov v približne o 20 až 50% za jednotlivé operácie je zbytočne sa zmieňovať.

Čo ma prekvapilo najviac je svojvoľne rozhodnutie bankového domu, že baran je povinný platiť za službu ktorú si neobjednal a túto službu bankový dom nemôže ani plniť. Jedná sa o spoplatnenú službu zasielaných výpisov cez SMS, aj keď baran si túto službu neobjednal a výpisy mu nemôžu byť ani doručené, nakoľko poskytovateľ tejto služby nevlastní mobilné číslo barana. Pri reklamácií sa dočkáte odpovede plaťte, je to len pre Vaše blaho. Ak ste tvrdohlaví a trváte, že túto platenú službu nechcete tak nastupuje fáza 2 a to aby ste zrušili to čo ste si neobjednali a doterajšie poplatky boli vykonané s Vaším súhlasom.  Na otázku, že s tým aj súhlasíte, len nech Vám ukážu aspoň jedno plnenie služby, t.j. zaslanie SMS, tak dostanete odpoveď, že nemajú Vaše číslo telefónu a službu nemohli plniť, čo nebráni tomu aby klient platil a je to v súlade s internou normou.

 

Proste, istota za istotou sa valí.

Je COVID a čo má robiť občan?

14.11.2021

Možno mi niekto dokáže rozumne vysvetliť, ako dokáže obyčajný dôchodca riešiť bežný problém pre nezainteresovaného, no pre rodiča malá tragédia. Každý človek občas musí využiť služby zdravotníckych zariadení bez ohľadu či je COVID , alebo nie je. To sa stalo aj môjmu dieťaťu, ktoré dostalo obličkovú koliku a ako rodič som sa nechápavo díval, ako môže [...]

Láskavosť a pozornosť dorazila na Slovensko

24.10.2013

Teplá jeseň priniesla na do našej spoločnosti úsmev na tváre občanov, láskavosť a pozornosť do vzťahu občanov. Aj keď som sa ja nezmenil, zrazu ma zdravia pre mňa neznáme osoby, rozdávajú úsmevy a žoviálne sa informujú o mojich problémoch. Rôzny funkcionári, ktorí moju osobu nepustili ani za prah svojej kancelárie, mi zrazu podávajú ruku a vyzývajú ma, aby [...]

Potenciálni zločinci

26.04.2013

Novelizáciou zákona o emisných a technických prehliadkach štát zaviedol systém potenciálnych zločincov a skupinu pre napĺňanie štátnej kasy pokutami a materiálu pre exekútorov. Prečo? V dnešnej dobe množstvo našich občanov dlhodobo pracuje v zahraničí a pre udržanie svojho komfortu si so sebou vzali aj svoje motorové vozidlá. A tu nastáva problém, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 22102x
Priemerná čítanosť článkov: 2009x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy